Prova nya NES-inspirerade spelet Alwa’s Awakening på RSM2015

Alwa’s Awakening är ett nytt indiespel som är under utveckling här i Göteborg av ett gäng eldsjälar. Utvecklarna har valt att begränsa sig till NES:ens grafik samt styrning men spelet görs för att kunnas köras på modern hårdvara. På RSM2015 kommer ni få chans att få prova spelet samt träffa utvecklarna bakom.

Med endast ett fåtal färger, låg upplösning och få knappar på kontrollen kontrollerar du Zoe i detta äventyrsspel vars ambition är att båda kännas och se ut som ett äkta NES-spel. Res till landet Alwa och besegra hotet som finns där och hjälp invånarna att vakna upp från deras mardröm… Spelet är en hyllning till gamla spel som t.ex Battle of Olympus och Solstice men är även inspirerat av nya spel som t.ex Trine och Battle Kid.

AlwasAwakening2-1030x618 AlwasAwakening3-1030x618

Förra året provade vi för första gången att låta så kallade indiespelsutvecklare visa upp spel som de håller på att utveckla för besökarna på Retrospelsmässan. Detta blev väldigt uppskattat och vi har valt att fortsätta med detta. Gå dit och passa på att ställa frågor om hur det är att utveckla spel eller få inspiration genom att provspela spelet själva. Som tidigare år kommer indiespelsutvecklarna hålla till längst ner i syddelen av Eriksbergshallen.

Läs mer om Alwa’s Awakening på deras hemsida.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *