Indiespel på Retrospelsmässan!

Nytt för i år är att vi kommer visa upp några så kallade indiespel på Retrospelmässan. Ett indiespel är ofta utvecklat av en mindre grupp människor och ofta inte bundna av stora företag med kommersiella intressen. På Retrospelsmässan 2014 kommer ni ha möjlighet att inte bara prova dessa spel utan även prata med skaparna av spelen. Passa på att fråga hur det är att utveckla ett spel eller få inspiration genom att provspela. Samtliga av dessa indiespelsutvecklare kommer finnas längst ner i syddelen av Eriksbergshallen så missa inte detta!

Super Untitled Game

sug_screenshotSuper Untitled Game tar steget bakåt till två dimensioner och erbjuder en spelupplevelse som för tankarna tillbaka till Run N’ Gun shooter-klassiker som Super Probotector. Du släpps lös i en värld där demoniska krafter förvridit och krossat den värld vi idag tar för givet. Bakom utvecklingen av Super Untitled Game står ett tre man starkt team vid namn Digital Punch.

 Secrets of Grindea

sog_screenshotSecrets of Grindea är ett action-RPG utvecklat av tre personer som tillsammans går under namnet Pixel Ferrets. Spelet är en hyllning och ibland parodi på de gamla SNES-rollspelen och genren i stort. Det har två olika spellägen; Story Mode som är det traditionella rollspelsläget där man utforskar världen, följer olika quests och samlar föremål och Arcade Mode som är mer av ett hardcoreläge där man slåss mot fiender i flera små rum och samlar poäng. Båda spellägena kan spelas av upp till fyra personer samtidigt.

Muri

muri_screenshotMuri av Ludosity utvecklades nästan uteslutande av Daniel Remar, med Mattias Hakulinen som musiker för spelets enda låt. Spelet är en stor hommage till DOS-spel i allmänhet och Duke Nukem i synnerhet. Hoppa, skjuta, hitta hemlisar och ha ihjäl bossar i denna platformsshooter som emulerar DOS-miljön till 100 % i allt från grafikpalett till ljudkanaler. Ludosity kommer även ställa ut flera spel under utveckling till NES, som kommer köras på riktig hårdvara på plats på Retrospelsmässan.

Inför denna nyhet har vi samarbetat med GamingGrannar som har provat spelen och presenterar dem närmare i sin video som hittar nedan. Även om dessa spel inte är retro i traditionell bemärkelse tror vi att ni kommer att uppskatta detta inslag. Kommentera gärna. Observera att detta ovan och i videon bara är ett urval av de spel som kommer att finnas på Retrospelsmässan 2014.

Stort tack till Digital Punch, Pixel Ferrets, Ludosity och GamingGrannar!

2 kommentarer på “Indiespel på Retrospelsmässan!

  1. Hejsan, Joel från Ludosity här.

    Ville bara säga att såklart kommer vi köra på riktig hårdvara, en Famicom med två av våra spel och antingen en Amiga med 1 spel, eller en en Atari 2600 med 2-3 spel (beroende på om vi hinner få kassetter), plus en PC med Muri! (vi har massor av fler retrospel än de som visades här.. ) Ska bli skitskoj att visa upp för er allihopa, ses där!

  2. Kallee1

    Låter coolt!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *