Game Jam på Retrospelsmässan 2014

Planeringsarbetet inför Retrospelsmässan 2014 fortsätter och idag kan vi stolt presentera ett event som vi länge har velat representera på mässan; Game Jam!

Vi i crew har länge tyckt att det vore kul att få visa upp hur ett spel egentligen skapas. AAA spel, t.ex. GTA V eller Assassins Creed, har ofta en utvecklingstid på två till tre år. Så kallade indiespel kan ta lika lång tid att utveckla men normalt går det fortare. För att visa er besökare en liten del av utvecklingsprocessen så har vi bjudit in spelutvecklare från nätverket Indiespel GBG att delta i en tävling under vilken spel i retroanda skall utvecklas. Det vinnande spelet samt de övriga bidragen kommer att presenteras under mässdagen och som besökare så kommer man att få testa på spelen under tiden som de utvecklas.

Vilket tema och vilket slags spel som skall utvecklas kommer vi att avslöja dagen innan Retrospelsmässan öppnar och sedan kommer vi låta er besökare följa arbetet bakom. Totalt kommer de tävlande att få 24 timmar på sig och de kommer därför att få sätta igång innan mässan slår upp portarna.

Läs gärna mer om Indiespel GBG här: http://www.indiespelgbg.se

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *