Retrospelsmässan kommer till Birdie i Uppsala!

Skandinaviens största spelkultursevenemang kommer till Uppsala och landar på datorfestivalen Birdie som är både Sveriges äldsta LAN och det största som arrangeras ideellt. Tillsammans skapar vi ”Birdie Retro” och kraftsamlar en mängd olika aktiviteter som har koppling till gamingkulturen.

BirdieRetro Uppdaterade 1-142

Retrospelsmässan drar över 4000 besökare årligen i Göteborg och detta är ett led i att etablera sig i Uppsala. Evenemanget sker 10-12 maj på IFU Arena, som är Uppsalas största och nyaste idrottsanläggning.

Evenemanget kommer att ha den största utställningen som Retrospelsmässan gör vid sidan av det egna evenemanget i Göteborg. Totalt kommer 1000m2 fyllas med aktiviteter, arkadspel, flipper, utställare, marknad, gamla spel och spelmaskiner!

BirdieRetro Uppdaterade 1-145

Fredag kväll blir det konserter och musik från stora scenen med bland annat ett DJ-set med Psychophant VS Starchild. Fler artister och akter kommer att utannonserats senare.

Dessutom sker en rad olika tävlingar inom Demoscenen i programmering, gamedev, film, musik, foto och kreativt skapande med datorn. Under lördag kväll blir det en stor final  för Birdies demoscen där de bästa bidragen visas upp inför publik.

BirdieRetro Uppdaterade 1-144

”Birdie är retro! Vi har fortfarande aktiva arrangörer i evenemanget från 1993 när Birdie grundades och på den tiden var det som är retro idag senaste nytt! För oss är Retrospelsmässan en fantastisk samarbetspartner och vi delar både värderingar och visioner!” säger Viktor Knaust, ordförande föreningen Birdie

”Vi har länge haft tankarna på att expandera till Stockholm, och nu när vi fick chansen att landa på Birdie i Uppsala så var allt helt rätt! Vi delar samma passion för gamla spel och för gräsrötterna!” säger Johan på Retrospelsmässan

Mer information och biljetter till evenemanget finns på www.birdie.org

BirdieRetro Uppdaterade 1-146

Om Birdie:
Birdie är en av Sveriges största och äldsta datorfestivaler och äger rum Uppsala varje år under Kristi himmelsfärdshelgen. Birdie äger rum på IFU Arena som är Uppsalas största och nyaste arena.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *