Spelevent runtom i landet nu i helgen

Det ser ut att bli en nice retrospelshelg på lite olika ställen runtom i landet. Nedan följer lite info om vart man skall pallra sig för att få en rejäl dos retrospel!

Nordsken, Skellefteå (5/5-7/5 kl 10:00-18:00)

Nordsken 2016 pågår från kl. 10:00 torsdagen den 5:e maj till kl. 20:00 lördagen den 7:e maj på Scandic Skellefteå. Som besökare har du möjlighet att testa på en mängd olika aktiviteter, lyssna på föreläsningar och besöka våra utställare. Det är helt gratis att besöka Nordsken de tider som står nedan. Det ryktas om att det bl.a. kommer att finnas 10-20 arkad- och flipperspel utställda.

Öppettider
Torsdag kl. 10:00 – 18:00
Fredag kl. 10:00 – 18:00
Lördag kl. 10:00 – 18:00

Schema hittar ni här. Mer info finns på https://nordsken.se/.

Battle of the Nerds, Hjo (6/5-7/5, öppet från ca 19:00)

Har man inte möjlighet att pallra sig till Norrland så bör man åtminstone kunna pallra sig till Hjo för återupplivandet av Battle of the Nerds. Battle of the Nerds anordnas tillsammans med några av oss från Retrospelsmässan. Det äger rum på restaurang Norra Piren i Hjo på fredag (från kl. 19) och lördag (från ca kl. 19) denna vecka. Till eventet kommer vi att släpa med oss ett tiotal arkadspel samt en del klassiska spelkonsoler.

Valut 10, Södertälje (7/5 kl 16:00 – 21:00)

Även spelföreningen Karategamers hedrar Kristi himmelsfärd med en tillställning i spelens tecken. På lördag mellan kl. 16 och 21 är alla välkomna till Vault 10 (Frejagatan 10 i Södertälje) för att frossa bland de över 2500 spelen till de nästan 100 unika konsolerna som föreningen har i sin ägo.

Från Karategamers hemsida:

Kör ditt favoritspel från svunna tider eller prova ett som du har missat eller varför inte prova på någon konsol som du inte visste fanns. Arkadmaskin och projektor med dagens spel kommer finnas och varför inte ta en tripp och kolla på våran visningsdel av gamla spelreliker som du inte trodde fanns.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *