Kulturkalaset 2011 i Göteborg

Fredagen den 19:e augusti klockan 10:00 – 17:00 erbjuder Retrospelsmässan, i samarbete med Stadsbiblioteket, en liten resa tillbaka i TV-spelshistorien. Under dagen kommer du som besökare att kunna provspela äldre TV-spel på några av Retrospelsmässans egna spelkonsoler och prata spel med andra spelentusiaster.

Lördagen den 28:e maj var Retrospelsmässan tillbaka för andra gången. Förra årets mässa gav mersmak och nu bevisades det ytterligare en gång att de gamla tv-spelen från 70, 80 och 90-talet fortfarande har en mycket speciell plats i mångas hjärtan. Besökare fick chansen att tävla i klassiska spel som Super Mario Bros, Donkey Kong och Street Fighter II Turbo, samt testa både kända och okända spelkonsoler som genom åren varit av stor betydelse för spelindustrin. Utöver detta kunde de besökande även spana in det breda utbudet av spel som säljare från hela landet sålde från sina bord. Besöksantalet och den positiva responsen vittnade om att Retrospelsmässan är här för att stanna. Under dagen får Kulturkalasets besökare chansen att uppleva delar av spelhistorien på några av Retrospelsmässans spelmaskiner. Välkomna!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *