The Aquatic Adventure of the Last Human

Vi kan stolt meddela att ytterligare ett spel till årets indiespelshörna är spikat: The Aquatic Adventure of the Last Human från nystartade indiespelsföretaget YCJY.

The Aquatic Adventure of the Last Human är ett så kallat ”metroid-vania-spel” som lägger stort fokus på boss-fighter och utforskande.

title

Spelaren tar kontroll över ett rymdskepp, som efter ett misslyckat uppdrag är på väg tillbaka till jorden genom ett maskhål. I stil med Apornas Planet har tiden passerat snabbare på jorden och nu verkar jorden vara helt översvämmad och mänskligheten är utdöd. Det är nu upp till spelaren att ta reda på vad som hänt genom att utforska mänsklighetens ruiner i sitt rymdskepp (som egentligen mer liknar en ubåt efter kraschen på jorden).

octopus

YCJY är ett nystartat indiespelsföretag från Göteborg som består av två personer, Christopher Andreasson (Programmering och Design) och Josef Martinovsky (Grafik och Design). De skapade spelet Keep Walking EP i höstas och efter det blev de sugna på att försöka göra något betydligt större. The Aquatic Adventure of the Last Human är resultatet.

icebeginning

 

En kommentar på “The Aquatic Adventure of the Last Human

  1. […] off their games! This year we’ll get to see Alwa’s Awakening, else.Heartbreack() and The Aquatic Adventure of the Last Human […]

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *