Tävlingen i Super Mario Bros.

mk8Vi vill berätta att årets Super Mario Bros. tävling kommer gå till lite annorlunda. I år genomför vi nämligen denna tävling tillsammans med Bergsala/Nintendo och kvalet är i deras monter. Skillnaden är att man kan börja kvala redan direkt klockan 09.00 när mässan öppnar!

Detta samarbete kommer även att innebära att Bergsala sponsrar med grymma priser till tävlingen. Förstapriset är ett Wii U och inte vilket som helst, utan ett Mario Kart 8 Premium Pack. Bli först i Europa att äga detta!! (Släpps i handeln 30 maj)

Vill du vara med och slåss om detta och andra fina priser ska du verkligen börja hårdträna nu!

Kvalet går till på följande vis

Mellan klockan 09.00 – 14.00 är det kvaltävling. De som vill vara med och tävla i Super Mario Bros. ska så fort de kommer in på Retrospelsmässan bege sig till Bergsalas monter. Där hålls nämligen kvalet till slutspelet denna tävling. I kvalet gäller det att klara bana 1-1 så snabbt som möjligt. Man har två försök på sig och det gäller att klara hela banan utan att dö. Man får inte gå ner i röret på bana 1-1.

Om man klarar första banan perfekt, dvs. springer från starten till flaggstången utan att stanna, så stannar klockan på 348. Lyckas man med detta på något av sina två försök är man vidare i tävlingen. När och om 16 spelare klarar detta är kvaltävlingen avslutad. Skulle det visa sig att det under kvalet inte är 16 personer som klarar ett ”perfect run” på bana 1-1 så kommer man även att kunna gå vidare på ”bästa tid”. Har två spelare fått samma bästa tid på något av försöken är det en fördel för den som fick det på sitt första försök.

Här kan du läsa mer om Super Mario Bros. tävlingen (och övriga speltävlingar)

 

7 kommentarer på “Tävlingen i Super Mario Bros.

 1. Känns som 16 platser kommer fyllas ganska snabbt till och med jag kan sätta det och kan inte ta mig igenom resten av spelet smidigt ens.

  • Retrospelsmässan

   Historiskt sett har aldrig alla 16 platser fyllts med folk som fått en ”perfect runt” på bana 1-1. Förra året lyckades bara ca. 10 st, resterande var folk som gjort små misstag och fått en sämre tid.

   Du har dock rätt, tränar man inte på resten av spelet så kommer man inte ha nån chans i slutspelet. Så följande tips är bra att följa:

   * Träna, träna, träna
   * Träna hela spelet!
   * Kom i tid, det KAN fyllas upp med folk fortare än väntat
   * Glöm inte att finalen börjar kl. 15 om du går vidare
   * Finalen är framme på stora speltävlingsscenen

 2. Linus

  Vill inte tjata, men förhoppning på förändring till nästa år! Det Stan64 befarade visade sig stämma. Naturligtvis kan ju inte ni förutspå att så många visar intresse i år, och ville man vara garanterad plats skulle man se till att komma tidigt(hur tidigt det nu innebar).

  Men såhär i efterhand, nu när intresset tycks ökat, kanske det är bättre med en något svårare kvaltävling med fast sluttid och inte slutar direkt 16 spelare ”uppfyllt nåt villkor”. Det är som sagt inte svårt att klara 1-1 med perfekt tid(om man får gå ner i röret blir det genast mycket svårare att få perfekt tid 370 t.ex.).

  Det är ju trots allt en tävling och ett kval bör i min mening ”få fram de bäst lämpade under enklare förhållanden i spelet”, inte avgöras av hur tidigt man kommer. Jag säger inte att jag hade vunnit, det var en del riktigt grymma med, men jag hade nog stått mig väl i startfältet, jag har övat mycket och sett fram emot detta länge. Återigen, jag skyller inte på er, jag kunde ju varit där tidigare om jag verkligen tyckte att det var viktigt, och jag var medveten om förutsättningarna bla bla, menar bara att kombinationen ”kval startar när mässan startar” + kötid + ”de 16 första att klara något icke-svårt” gör det lätt hänt att någon(eventuellt bättre) missar sin chans.
  Jag tror ni förstått min poäng!

  Nu har jag fått skriva av mig, och hoppas i övrigt på en lika grym mässa nästa år! 🙂

  • Danne

   Håller helt med dig. Framför allt blir det tråkigt när de som kommer med blir de som inte ens behövde köa… Kvaltävlingen var avgjord redan 09:40 och jag vet att många av de som gick vidare hade kopplingar till mässan och alltså inte ens behövde köa. Grymt orättvist, tycker jag. Hade också hårdtränat och betalat dyra pengar för tåg och logi. Nu var ju mässan i sig en höjdare, men då Mario-tävlingen var höjdpunkten för mig känns det trots allt lite antiklimaktiskt. En kvaltävling måste vara utformad så att alla får chansen att vara med. Sedan om det blir oavgjort går förstås den som fick samma score först vidare. Men det är där problemet ligger; kvalet måste bestå av att antingen samla mynt/poäng eller alternativt innefatta fler banor så att det alltid är matematiskt möjligt att slå sig in i finalfältet oavsett vilken tid på dagen man spelar (läs: kommit genom kön!).

 3. Retrospelsmässan

  Uppenbarligen har folk tränat väldigt mycket inför årets mässa. Som vi tidigare nämnde har aldrig 16 platser blivit fyllda med ”perfect runners” tidigare. Vi har ju dock kört kvalet i samband med tävlingen (timman innan) så förutsättningarna har ju varit lite annorlunda.

  Om man kollar bland de som gick vidare så var det många som lyckats bra tidigare år! Samtliga tidigare vinnare gick vidare, många av de tidigare finalisterna osv. De få som slapp köa (pressfolk) hade garanterat varit först i kön utanför för att inte missa chansen att kvala in i tävlingen ändå.

  Vi tar självklart till oss av kritiken och kommer förbättra detta inför kommande mässor. Ett svårare kval vore kanske inte helt fel? En möjlig lösning skulle t.ex. kunna vara att man kör 1-1 och 1-2. Sedan adderar man tiden som man får på de båda banorna. Kvalet kan också starta senare på dagen, som vi gjort tidigare år, så fler får chansen att komma in innan det börjar.

  • Danne

   Det låter som en bra lösning, tycker jag. 1-1 och 1-2 för då kommer aldrig 16 personer få ett perfect run så länge de inte vågar sig på (och lyckas med) ”blomhoppet” i mitten av 1-2. Och ja, att starta kvalet lite senare skulle även det underlätta.

  • Linus

   Det låter ändå precis så bra som jag vågat hoppas, båda sakerna med svårare kval och senare start på dagen!
   Jag tror 1-2 är ganska bra i kvalet eftersom det finns ett par olika strategier som ger olika tid. Jobbigt om man dör bara, men man ska nog välja nåt man kan riktigt bra.

   Jag har nog bidragit med alla mina tankar nu, sen vet jag inte vad som funkar bäst i praktiken eller om det finns bättre lösningar, men detta tror jag hur som helst på!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *