Indiespel på Retrospelsmässan 2017

Ja man kan faktiskt spela helt nya spel på Retrospelsmässan! Vi har flera indiespelsutvecklare som kommer till årets mässa för att visa upp sina senaste alster.

 

Coffee Stain Publishing – Huntdown

Huntdown-Title-Bright

Coffee Stain Publishing från Skövde visar upp sin actionstänkare Huntdown, detta är ett retro-inspirerat actionspel i cyberpunk miljö med underbar pixelgrafik och ett synthwave soundtrack som får adrenalinet att pumpa! Utvecklat av Easy Trigger från Trollhättan.

Trailer från spelet: https://www.youtube.com/watch?v=3LdbZr-eA8s

 

Retroid interactive – Wunderling

wunderling

Retroid Interactive baserade i Göteborg kommer till mässan med sitt spel Wunderling, ett pussel-platforms lir i härlig retrostil som testar både reflexer och tankeverksamhet.

Hemsida: http://retroidinteractive.com/games/wunderling

 

Zoink Games – Flipping Death

FlippingDeath

Göteborgsbaserade Zoink Games visar upp sitt Flipping Death, ett flippat spel som blandar pussel, mysterier och plattform i en ljuvlig mix som utlovar både spänning och skratt!

Hemsida: http://www.zoinkgames.com/portfolio-item/flipping-death

 

Ruben og Bobby – PILA

pila

Det danskutvecklade spelet PILA har världspremiär på Retrospelsmässan! Detta är ett pusselspel till PC & MAC som utvecklades för över 20 år sedan men släpptes aldrig, 2016 dammades spelet av och den danska retrospelsduon ”Ruben og Bobby” tog sig an uppgiften att få ut spelet till allmänheten. Hos Retrospelsmässan 2017 finns spelet äntligen att spela i sin helhet och det kommer även finnas möjlighet att köpa en fysisk superlimiterad utgåva.

Det har även gjorts en dokumentär om spelet som ni hittar här: https://youtu.be/c0-Yv2HqCNE

Hemsida: http://rubenogbobby.squarespace.com/pila-the-game

 

Elden Pixels – Alwa’s Awakening

AlwasAwakening07

Alwa’s Awakening släpptes i början av året på Steam och fick ett fantastiskt mottagande, detta är ett NES inspirerat plattforms/pussel-spel med ett soundtrack fyllt med otroligt bra chipmusik. På Retrospelsmässan lanseras en exklusiv och limiterad specialutgåva av soundtracket på en äkta NES-kassett! Dessa finns endast i begränsat antal och kommer att finnas till försäljning. Självklart finns även spelet i sin helhet att provspela.

Hemsida: http://alwasawakening.com

 

Rototoco – Genocron

genocron

Genocron är en actionplattformare i rymdmiljöer som för tankarna till klassiker som Metroid och Journey to Silius.

Hemsida: http://www.genocron.com

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *