Retrospelsrelaterade böcker

Du har väl inte missat allt läsvärt i bokform som finns om retro TV-spel?
Flera entusiastiska författare, profiler inom retrospelssverige och sakkunniga har bara under 2014 skrivit spaltmeter med text om tv- och datorspel.
Äger du nån av dessa böcker som kom ut under det förra året?

Generation 64, av Jimmy Wilhelmsson, ursprunget till det svenska IT-, musik- och spelundret vi idag så gärna skryter om. Finns att köpa här.

Historien om Sega, av Martin Lindell. Denna bok täcker SEGAs historia från starten med arkadspel under 40-talet, höjdpunkten med Mega Drive i kampen mot de grå lådorna under konsoleran och fram till övergången som renodlad spelutvecklare. Finns att köpa här.

Slayer of the big grey box, av Thomas Sunhede. Detta är inte bara ytterligare en checklista över Mega Drive spel. Det är en riktigt professionell en, med samtliga 538 europeiska PAL-spel och nästan 500 varianter av dessa. Finns att köpa här.

8 Bitar, av Tobias Bjarneby och Markus Karlsson Frost. En historisk bok om Nintendo Entertainment System. I åtta omfattande kapitel följer vi konsolens resa från Kyoto till Kungsbacka – och vidare in i det svenska folkhemmet. Finns att köpa här.

3 kommentarer på “Retrospelsrelaterade böcker

  1. Jag äger alla utom Sega boken. Samtliga köpta och signerade av respektibe författare under RSM 2015 och Retrogathering 2015. Det är ngt speciellt med att köpa face-to-face!

  2. Såklart menade jag 2014 😀

  3. Klockrena boktips, älskar att de finns tillgängliga på svenska

    Även om det var några år sedan ni publicerade inlägget tycker jag böckerna är relevanta än idag 🙂

    Nabil

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *