Stadsbiblioteket i Göteborg – Kulturkalaset 2010

Under Kulturkalasveckan, torsdagen den 12 augusti, annordnade vi i RSM-gruppen en utställning på Göteborgs Stadsbibliotek.

Många nyfikna besökare vandrade omkring bland spelkonsoler och montrar under dagen. Arrangemanget var inte i samma storlek som Retrospelsmässan tidigare i år, utan i ett litet mindre format.

Vi hade konsoler framme som man kunde provspela, i utbudet så fanns det bl.a. NES, SNES, Sega Mega Drive, Neo Geo och Vectrex. Dessutom fyllde vi glasmontrar med godbitar från våra egna spelsamlingar.

Vi vill tacka alla besökare som kom förbi under dagen. Det var riktigt kul att än en gång få det bekräftat att retrospel fortfarande är intressant för många människor. Vi vill även passa på att tacka personalen på Stadsbiblioteket för ett gott samarbete.

På plats i biblioteket var förutom vi från RSM-gruppen även Goto80 och Maskinoperatör som höll i en workshop där besökarna kunde testa att göra musik på Amiga, Commodore 64 och även spela på ett keyboard som var kopplat till ett NES.

 

Videoklipp

 

Vi hade fyllt montrarna med massor av gamla klassiker!

 

Folk testade spelen som vi ställt ut.

 

Vi testade ett nyutvecklat spel till NES som hette SUPER PAKPAK. Det var riktigt skoj, speciellt när man spelade fyra spelare samtidigt.

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *