Kulturkalaset 2010 i Göteborg

Torsdag 12 augusti 2010 klockan 10:00 – 23:59 erbjuder Retrospelsmässan, i samarbete med Stadsbiblioteket, en resa tillbaka i TV-spelshistorien. Under dagen kommer du som besökare att kunna provspela äldre TV-spel på några av Retrospelsmässans egna spelkonsoler, ta en titt på utvalda objekt från några av Sveriges mest exklusiva spelsamlingar och prata spel med andra spelentusiaster.

Lördagen den 24:e april bevisades det att de gamla TV-spelen från 70-, 80- och 90-talet fortfarande har en mycket speciell plats i mångas hjärtan. Det var denna dag som Göteborg fick sin första egna spelmässa med fokus på retrospel. Besökare fick chansen att tävla i klassiska spel som Super Mario Bros och Super Bomberman, samt testa både kända och okända spelkonsoler som genom åren varit av stor betydelse för spelindustrin. Utöver detta kunde de besökande även spana in det breda utbudet av spel som säljare från hela landet sålde från sina bord. Besökarantalet och den positiva responsen vittnade om vilken succé Retrospelsmässan var. De som inte kan vänta tills nästa års upplaga av Retrospelsmässan inbjuds nu till Stadsbiblioteket för en liten försmak. Under dagen får Kulturkalasets besökare chansen att uppleva delar av spelhistorien på några av Retrospelsmässans spelmaskiner. Dessutom arrangeras en mindre utställning av spel som på sin tid var revolutionerande och innovativa.

Välkomna!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *